Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan’dan ’Hocalı’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hocalı katliamının 24. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hocalı katliamının tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olay olduğunu ifade etti.

"AZERÄ° KARDEÅžLERÄ°MÄ°ZÄ°N ACISINI PAYLAÅžIYORUZ"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Hocalı katliamının 24. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Ermenistan birliklerinin 24 yıl önce 26 Åžubat 1992’de Yukarı KarabaÄŸ bölgesindeki Hocalı ÅŸehrine düzenledikleri saldırıda 613 Azerbaycan vatandaşı, çocuk, kadın, yaÅŸlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledilmiÅŸtir. Türkiye olarak Hocalı’daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreÄŸimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeÅŸlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaÅŸanan trajediye iliÅŸkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır" ifadesini kullandı.

"ERMENİSTAN AZERBAYCAN TOPRAKLARINDAN ÇEKİLMELİ"

"Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiÄŸimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan şöyle devam etti: "Azerbaycan topraklarının beÅŸte biri halen Ermenistan’ın iÅŸgali altındadır. Bir milyonu aÅŸkın Azerbaycanlı kardeÅŸimiz yerlerinden edilmiÅŸ durumdadır. Ermenistan’ın çeyrek asra yakın bir süredir iÅŸgal ettiÄŸi Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çaÄŸrımızı, bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz. Her zaman olduÄŸu gibi, önümüzdeki dönemde de, bu haklı davada Azerbaycanlı kardeÅŸlerimizin yanında olmaya devam edeceÄŸiz. Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeÅŸlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına baÅŸsaÄŸlığı dileklerimizi sunuyoruz." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.